News

Tirana, on 22 November 2019 - UNICEF and Tirana Municipality inaugurated today the fifth point of ”Friendly Wi-Fi” in Scanderbeg Square. “Friendly Wi-Fi” is a certification service, which originates from the UK, and ensures that internet content is filtered from illegal and pornographic materials. This novelty was brought to Albania by UNICEF as a result of its flagship program on children’s safety online and it aims to offer families and children with a more secure and more appropriate alternative to navigate the internet. 

18 July 2019, Tirana - UNICEF and Municipality of Tirana inaugurated a new “Friendly Wi-Fi” spot at the “Murat Toptani” pedestrian area. This is the second venue in the city of Tirana enabling children and families to surf free wi-fi while being safe and protected online.

Mark in the calendar the 18 July 2019 date - Games, music, animations and a lot of awareness activities! Join us at "Tirana Friendly Wi-Fi: For childrens and familiy" at "Murat Toptani" pedestrian, Tirana #FriendlyWiFiAlbania #jamisigurtonline #iamsafeonline

Lojë ndërvepruese për të ndërgjegjësuar fëmijët nga rreziqet që hasin në internet. Loja është ndërtuar në kuadër të programit "Këshilluesit e vegjël për Sigurinë Online", zbatuar nga Autoriteti Kombetar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike (AKCESK) me mbështetjen e UNICEF Shqipëri dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë. Për më shumë klikoni në linkun: http://ichild.cesk.gov.al/

Tirana do të jetë qyteti i parë në rajonin e Ballkanit Perëndimor, që do të ofrojë një mjedis online miqësor për fëmijët dhe familjet. Bashkia e Tiranës, UNICEF dhe Albtelecom prezantuan dje nismën “Friendly Wi-Fi”, pranë Liqenit Artificial të Tiranës, një shërbim i certifikuar, me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, i cili mundëson që përmbajtja online të filtrohet nga materialet e paligjshme dhe pornografia.